Държави произведители на кафе:

Боливия, Бразилия, Бурунди, Камерун, Колумбия, Конго, Коста Рика, Еквадор, Доминиканска република, Етиопия, Гана, Гватемала, Хаити, Хавай, Хондурас, Индия, Индонезия, Ямайка, Кения, Мадагаскар, Никарагуа, Панама , Папуа Нова Гвинея, Перу, Салватор, Тайланд, Танзания, Того, Уганда, Виетнам, Кот д'Ивоар.

 

ЯМАЙКА  – основният вносител на кафе от Ямайка е Япония. Ямайското кафе е необяснимо скъпо, поради тази причина, не се използва твърде много в блендовете. Зърната са безупречни, без дефекти, правилно изпечени, със средна киселинност към висока, със сладки тенденции, кафето е ароматно.

ХАВАЙ - най-популярното кафе, отглеждано тук, е това, което се култивира на склоновете на вулкана Мауна Лоа в областта Кона. Процесът е влажен, аромата е балансиран, тялото е пълно, вкусът е богат и унифициран с нотки на фъстъци. Ако се приготвя под формата на еспресо, киселинността е висока. Препоръчва се в блендове

ПЕРУ - най-известното перуанско кафе идва от долината Chanchamayo. Кафето е сортирано ръчно, цветът е синьо-зелен, с балансирана киселинност и тенденция към вкус на шоколад. Друго кафе, което се счита за изключително, е това, което се намира в района на Valleverde. То е също толкова добро, колкото и кафето от Централна Америка, има силно тяло, киселинност и сладост. Повечето кафе от Пеу се продават като органично кафе.