За любителите на кафе утрото започва с тази магическа течност, която е едно от малкото неща, в които можем да намерим щастието. И все пак кафето не минало под индиго. Което ни води до предмета на тази статия: съществува ли идеалното кафе? как го избираме?

 

 

 

На първо място, никога няма да знаем как да изберем едно кафе, ако не се информираме, експериментираме и сравняваме. По този начин осъзнаваме нашите предпочитания. Кафето, както и всеки друга продукт, който радва нашите вкусови рецептори, трябва да бъде избрано, подбрано и подготвено, за да се възползваме максимално от вкуса, аромата и полезните свойства.

Едно кафе не е непременно на-доброто, защото има определено име или защото има безупречна опаковка. Но повечето пъти обаче това са основните критерии, които ни карат да го купим.

 

 

Кафе 100% Арабика или може да бъде намерено комбинирано в различни пропорции с Арабика и Робуста, има висока или средна киселинност, има средно или интензивно ниво на изпичане, горчив или по-малко горчив вкус, аромат на ядки, шоколад, цитрусови плодове или други аромати, по-твърд или по-деликатен в зависимост от района и сорта. Въз основа на тези характеристики, можете да намерите типа кафе, който ще бъде идеален за вашия вкус. Независимо как е направено - джезве, филтър, еспресо, мока, френска преса - доброто кафе винаги става перфектно.

 

 

Както добре знаете (или ако не знаете, ние ще ви кажем), зад всяка чаша кафе стои една история. Историята на стотици ръце и хиляди часове работа, които ни носят тази вкусна напитка. Историята на семействата фермери от баща до син, които засаждат, полагат грижи, събират и обработват плодовете на кафето.

 

 

Но най-красивата история е тази на изпичането на кафето. Хората, които изпичат кафето, носят най-голямата отговорност за готовия продукт в нашата чаша. Те са тези, които чрез специални техники на печене, чрез комбиниране и контролиране на аромати, дават стойност или погубват усилията на другите, участващи в целия този титаничен процес, който има за цел нашето щастие, което намираме в чаша кафе.

 

 

 

Ние, тук, в  Espresso Depo, сме поели тази отговорност да ви предложим не само едно кафе, а най-доброто кафе. Ние вярваме, че качественото кафе трябва да е достъпно за всички, затова правим всичко възможно, за да отговорим на вашите очаквания.

Не ни вярвате! Опитайте нашите сортове от прясно изпечено кафе, идващи от цял свят и внимателно изпечено от нашите служители - http://www.espressodepo.bg/cafea/cafea-de-origine/cafea-proaspat-prajita.html