Студения чай, Ice-tea, не е изобретение на последните години, както и общото впечатление, въпреки, че през последните няколко години неговото потребление се е увеличило значително. Студеният чай е започнал да се консумира от края на осемнадесети век, чрез отглеждане на чаени дървета в Южна Каролина, САЩ. Първоначално се е използвал само зеления чай, а след това е започнало използването и на асортименти от черен чай и плодов.

 

 

Консумацията на студен чай става популярна от световното изложение в St. Louis, 1904 г. По време на забраната от 1920 до 1933 г. студеният лед, придружен от лед, започва да набира популярност, тъй като повечето хора са принудени да търсят алтернатива на бира, вино, спиртни напитки, които са станали незаконни.

 

 

Днес потреблението на студен чай е в разцвета си, особено в южната част на Съединените щати, където се консумира не само в топли дни, но през цялата година, особено по време на хранене.
Също така, консумацията на Ice-tea е нараснал и в нашата страна, все повече румънци предпочитат да пият студен чай, понякога с лед, в ущърб на соковете, които се предлагат на пазара , тъй като са пълни с E-та.

 


EspressoDepo Ви предлага богат асортимент от 100% натурален чай, домашно приготвен, за да ви донесе енергията, от която се нуждаете, и да задоволите жаждата ви през горещите летни дни и не само тогава.

Вижте нашата оферта тук.