В периода от 30 март до 02 април 2017 г., в рамките на Bucharest Coffee Festival, се провежда Национален конкурс на Бариста, Букурещ присъединявайки се към градовете, където това събитие се е превърнало в традиция: Лондон, Амстердам, Истанбул, Ню Йорк.
Събитието успява да събере местни производители, национални и международни вносители на кафе, с щандове и различни продукти и аксесоари, посветено на света на кафето.

Национален конкурс Кариста в рамките на събитието е било организирано по няколко начина за приготвяне на кафе:

Brewers cup
Latte art
Джезве
Good Spririts
Cup tasting

Победителката спечелила I място за метод на приготвяне на кафе на Джезве е Кристаления Шофан, бариста на The Coffee Shop, е нашата гордост.
Криста ни разкрива каква е тайната на перфектното кафе в джезве: "Тайната е, когато видите, че расте в джезвето, тогава трябва да се спре. Тогава е точката на извличане, тогава извлича аромати и масла. "

Криста е израснала в Гърция, където е научила всички тънкости на кафето, ставайки един истински бариста днес (sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-se-prepara-cafeaua-perfecta-o-romanca-iti-dezvaluie-toate-secretele.html).